Къщи за мечти

Преди / след: напълно оптимизиран 33 m2

Pin
Send
Share
Send
Send


Преди / след: напълно оптимизиран 33 m2

Йоанна Зилинска

Разположен на 6-ти и последен етаж на сграда от 70-те години, този малък апартамент в 10-ти район на Париж е напълно разрушен и възстановен. Архитектът Шарлот Суасон Ленорман и декораторът Валери Лапорт-Волатиер от агенцията „Стени имат уши“ са преустроили пространството от 33 м2, за да запазят само най-доброто.

Това е малък апартамент, реновиран в еквивалентна област, но чието разпространение е напълно преработено от архитекта Шарлот Суасон Ленорман и декоратора Валери Лапорт-Волатиер, агенцията, която стените имат. Това студио в Париж, което е професионалист, живеещо в Марсилия, си предлага втори живот, изпълнен с пространство и бодрост.

Проектът за обновяване накратко

идеята : преустройство на площ от 33 m2, за да стане по-функционално за жена от Марсилия, която работи в Париж.

Повърхността : 33 m2.

Мястото : В 10-ти район на Париж.

Продължителността на работата : 2 месеца и половина.

Цената на работата : 30 000 евро HT.

Изграждане на истинска спалня в 33 м2

За да живеят в този апартамент през по-голямата част от седмицата, собственикът, първоначално от Марсилия, искаше удобно пространство. По този начин очевидно е да има изолирана зона за спане от останалата част на основната стая, за да може да се разграничи от почивка и работа от ежедневието.

Вижте също> Раздели или раздели: една стая, две пространства

Място за живеене преди работа

Стените имат уши

Стая за живеене след работа

Йоанна Зилинска

Архитектът и декораторът избраха да построят преграда, която да остави място за легло. За да се избегне затъмняването на пространството, което беше голям страх от собственика, двамата професионалисти решиха да поставят навес за работилница. Също така много желана от клиента, този навес позволява да се остави естествената светлина от дневната към спалната зона.

Йоанна Зилинска

За да не се затрупа пространството на пода или стената, независимо дали с вградени мебели или рафтове, архитектът и декораторът имаха идеята да създават ниши. Вдлъбнатина, която създава впечатление, че в стената е вградено легло, където ще се появят елементите на зоната за спане. Функционално, това решение също така избягва претоварването на помещението.

Кухня, подредена в две дълбочини, за да се оптимизира пространството

След няколко предложени варианта и много дискусии със собственика, избраният текущ план е този. Старата кухня е напълно разрушена, за да направи място за напълно отворена кухня. Предпочитана е конструкция на различни нива и е оптимизиран най-малко cm2. Хладилникът е сгушен в ъгъла, за да остави прохода ясен и така да подчертае този просторен и ярък обем.

За да прочетете също> Да организираме отворена кухня по дължина, малка ...

Кухнята преди работа

Стените имат уши

Кухнята след работа

Йоанна Зилинска

Ако е построена в две дълбочини, това е заради техническите колони зад стената. Техническо ограничение, на което двамата професионалисти играят, за да предложат естетическо и практично пространство. За да преодолеят това ограничение, ниши, нарисувани с Chappell Green от Farrowand Ball, намериха своето място в кухнята. Това придава усещане за безупречен бял декор в средата на кухненските мебели Ikea.

Йоанна Зилинска

Над кухнята, както и в банята, имаше окачен таван. Това позволява интегриране на петна, за интензивно и дискретно осветление. Архитектът и декораторът използваха стария лъч, където се прекъсваше преградата, за да изградят по-лесно тавана.

Апартамент с неутрален декор и люлка наведнъж

Вписването е премахнато, за да се отвори директно в хола. Студиото беше скъпоценен, клиентът искаше „най-малкия минимум“ по отношение на мебелите. Тя също не искаше да бъде затрупана с твърде обемисти предмети. Тя не искаше да има голяма маса за хранене, за да настани гостите. Ето защо тя намери малка масичка с два стола във форма, в малък магазин в ъгъла, които намират мястото си в хола.

Йоанна Зилинска

Наемодателят искаше светъл апартамент да подчертае светлината на открито. Но, парадоксално, тя също харесва тенденциите и цветовете на пеперуда. Тя наистина се влюби в тапета на Сандерсън с цветни и цветни мотиви. Тапет е напълно потвърден от екипа. Наистина, това обновяване е постоянен обмен между професионалиста и клиента. Избраните идеи са истинска смесица между идеите на собственика, декоратора и архитекта.

Декоративна страна, това е ясно и съвременно обзавеждане, което се проведе в апартамента. Карираната дъска за паркет от 70-те години е заменена с лек дъбов ламиниран плот. За останалата част, целта беше да се играе на трезви и свежи нюанси, добавяйки малки докосвания на цвят, в съответствие с тапета. Като например този сив диван, с леки дървени крака, La Redoute Interiors, на който идват да обичат възглавниците Maisons du Monde, моделите и модерните цветове.

Място за живеене преди работа

Стените имат уши

Стая за живеене след работа

Йоанна Зилинска

Йоанна Зилинска

Напълно обновена баня

Излезте от ваната, която заемаше прекалено много място, собственикът предпочиташе да се къпе в апартамента си, заради неговото удобство. За да се оптимизира допълнително пространството, премахването на отделните тоалетни. Тоалетните са интегрирани в банята, по-просторни.

WC с работилници

Стените имат уши

Баня преди работа

Стените имат уши

Баня след работа

Йоанна Зилинска

Вътре, белите лакирани мебели Ikea идват да се слее с декора. Разширяването на банята позволява интегрирането на пералната машина и плъзгането й под мивката. За да се избегне загубата на това пространство, архитектът и декораторът привилегировали портата за преграждане между кухнята и банята. Това направи възможно поставянето на релса за кърпи зад вратата, до банята.

Йоанна Зилинска

Що се отнася до керемидите и доверието, собственикът намекна за огромното й желание да има циментови плочки. Тогава плочките от Mosaïc Del Sur заемат своето място на пода, до парижката метростанция от типа на лекцията на Leroy Merlin на стената.

Йоанна Зилинска

План на апартамента преди работа

Стените имат уши

План на апартамента след работа

Стените имат уши

Намерете повече реализация на архитекта Шарлот Суасон Ленорман и декоратора Валери Лапорт-Волатиер от агенцията les Murs имат уши, на техния профил Côté Maison Projets

Видео: Училището ПРЕДИ vs СЕГА (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send