Малки пространства

Преди / след: кутия от 26 м2, превърната в студио

Pin
Send
Share
Send
Send


Преди / след: кутия от 26 м2, превърната в студио

Фред Перо

В тази порутена пристанищна ложа всичко трябваше да се извърши. Това, което е направено от агенцията за интериорен дизайн и декорирането на стените имат уши. Само за 3 месеца, прекрасният екип, създаден от нулата a студио с площ 26 кв.м. където естетиката и функционалността правят двойката. Внимание, блефиране (лукс)! Вижте също> 12 вдъхновения за декорацията на студио

Разположен в 12-ти окръг на столицата, на двора на приземния етаж, това малко пространство беше жадно за яснота и се нуждаеше от някои условия: като създаването на баня ... Новите собственици искаха да инсталират малкия си син. , студент. Те се довериха на интериорен дизайнер Валери Лапорт Волатиер и доDPLG архитект Шарлот Суасон Ленорман напълно да преразгледа имота си. Резултат? Има мецанин спален кът, модерна отворена кухня, добре оборудвана мини баня, спретнат кът за хранене, всекидневна зона с телевизор и дори бюро. Оптимизация с квадратен сантиметър, която ви предлагаме да откриете в изключителност.

За да видите също> Малко пространство: 10 умен съвети, за да я развиете добре

Проектът за обновяване на този апартамент накратко

идеята : превърнете старата консиержска ложа в студентско студио.

Мястото : в 12-ти район на Париж, метро Daumesnil.

Ситуацията : на партерния етаж на сграда Haussmann.

Районът : 26 m2.

Продължителността на работата : 3 месеца.

Разходи за работата : 45 000, включително данък (без таксите за обзавеждане и агенции).

Преди: ложата на чистача оставаше в сока, за да се преосмисли изцяло

За по-дълго време стандартът на този чистач, намиращ се на партерния етаж на сграда „Хаусман“, се нуждаеше от сериозен фейслифт. Свързани от двойката собственици, Валери Лапорт Волатиер и Шарлот Суасон Ленорман, от агенцията за интериорен дизайн и декорация Стените с уши, подпомогнати от изпълнителя RCR Mecchia, са съживили този имот след няколко месеца. С два прозореца и с изглед към двора, пространството не беше достатъчно ярко. Ето защо професионалистът имаше двойна цел: да оптимизира пространството, така че ученикът да не се чувства тесен и да предлага по-голяма яснота.

Първа стъпка на проекта: прекъснете всичко и decompartmentalize да оставим пространството да диша отново. Така от комина, който се намираше в средата на главната зала, до преградата, която отделя кухнята от останалите, нищо не е запазено. И в старата кухня е създадена баня. В същото време ложата, която беше част от сградата, промени статута, за да получи независимост и да се възползва от собствената си електрическа система.

Втора стъпка: след като по-голямата част от работата беше извършена, започна същинското развитие. Възползвайки се от красивите високи тавани на имота (малко над 3 метра), Valérie и Charlotte са решили да организират голям мецанин. Какво да вмъкнете всички други декоративни елементи до и под тази космическа нощ.

Валери Лапорт Волатиер и Шарлот Суасон Ленорман

Валери Лапорт Волатиер и Шарлот Суасон Ленорман

След: жилищни пространства, оптимизирани със стил и много места за съхранение

Икономия на пространство, всичко тук е направено по мярка, с изключение на кухнята Ikea и уредите за тоалетни принадлежности в банята. Целта? Оптимизирайте най-малко квадратния сантиметър, От входа имаше стая за големи гардероби с огледални врати, монтирани по цялата височина. Повече от съблекалнята, това пространство приветства метли и почистващи продукти. Други помещения за съхранение също са разпръснати в студиото, в кухнята, под стълбите, водещи до мецанина и в мебелния блок за телевизионни маси. Много графичен, той се състои от съхранение и жълта ламинирана тава (France Panel). Боядисана в сиво Eminence (SL06), оттенък от цветната таблица Ressource на Sarah Lavoine, той предлага бюро в неговото разширение и прикрива електрическия панел.

За да видите също> Pinterest: Работя в ъглов офис у дома

Фред Перо

Сгъваем офис ъгъл, удобен в това малко пространство.

Фред Перо

Отворена кухня между бяло и дърво

В предната част на модула на стената кухнята, вдъхновена от скандинавските страни, беше подвита под мецанина. Тук височината на 2 метра оставя полето безплатно за по-големите. Избрана в два завършека от дизайнера и архитекта, Veddinge за бели шкафове и Brokhult за ниски мебели в светъл орех, тази кухня Metod Ikea носи светлина и модерност на студиото. Скромен размер, тя не забравя да бъде функционална и има малък хладилник под фурната, чиния и дори съдомиялна машина! Белите мозайки се завиват от сив плот (Ikea). Ограничена на земята със сиви плочки (Décoceram in Pantin), кухнята не навлиза в престоя, прилежаща. Вградените светлини в мецанина идват от Inédit Lighting (rue de Cléry 75002 Paris).

Преди / след: студио с площ от 26 м2 за студент

Фред Перо

Функционално и икономично пространство, кухнята е светла

Фред Перо

Хоп, модулна трапезария в кухнята!

Малине, малка модулна маса беше представена в края на линейния страничен вход. Това, което удобно пасва на двама-трима души на тези елегантни метални табуретки, подписано е La Redoute. Забележка: тази сгъваема маса може да се използва и като допълнителен офис по желание.

Фред Перо

Вземете височина и свободно пространство с голяма мецанин

Над кухнята е проектиран мецанин от инженер, който премахва внушителната метална конструкция, като я прибира в стената. Тук липсата на пост избягва да затваря пространството и напротив, максимално я вентилира. На земята ламиниран паркет, закупен от La Parqueterie Nouvelle (rue de Bagnolet 75020 Paris), затопля атмосферата. "Лаундж зоната" се състои от диван и килим от телешка кожа, като и двамата "пазаруват" в Ikea. Те носят автентичност и характер на студиото.

Фред Перо

Синя стена, за да подгрява стаята

Вижте също> Боядисване: 12 сини нюанса за цялата къща

Избрани от собствениците в цветовата диаграма Ressource от Sarah Lavoine, това вибриращо синьо (оранжево синьо, референтен SL31) структурира и определя спалнята от хола. На стената, стените sconces осветява интензивно, когато, в стъпалата, петна като вратички излъчват по-приглушена светлина, идеален след тъмно. За повече неприкосновеност, главният прозорец на студиото беше облечен с матирано стъкло. И в мецанин пространството, метърът височина между матрака и тавана позволява да седне на двойно легло, без да извиване на врата.

Фред Перо

Вграден легло и прозорец, за да се филтрира дневната светлина в банята

Фред Перо

Малка мъжка баня

Излезте от избледнелата кухня и поставете баня с тоалетна от 5 м2, облечена във флота, с желание от собствениците за техния син. Уелнес зоната включва мъжки душ с размери 100 х 80 см, окачена тоалетна, план за облицоване с тоалетка и по-долу; Кухненските мебели Ikea се отклоняват, да не говорим за пералня с добър капацитет. На пода парче парче от керемиди с тъмно синя мозайка и живопис Dark Blue Resource (SF02). По същия начин, жълтата граница слънчоглед (SL13) предлага едно докосване до тази малка баня, която има всичко чудесно.

Валери Лапорт Волатиер и Шарлот Суасон Ленорман

Фред Перо

Фред Перо

Фред Перо

Интериорен дизайнер Валери Лапорт Волатие и архитект DPLG Шарлот Суасон Ленорман

Фред Перо

Студиото преди работа

Шарлот Суасон Ленорман

Студиото след работа

Шарлот Суасон Ленорман

3D план за проектиране

RCR Mecchia

Намерете повече постижения на архитекта Шарлот Суасон Ленорман и декоратора Валери Лапорт Волатиер, агенцията за вътрешна архитектура и декорация Стените имат уши, в профила си

Видео: Училището ПРЕДИ vs СЕГА (Ноември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send