Къщи за мечти

Семеен дом, преустроен като куба на Рубик

Pin
Send
Share
Send
Send


Семеен дом, преустроен като куба на Рубик

Франк Пинкърс

В сърцето на град с висока репутация в Сингапур, този семеен дом с площ от 350 м2 е претърпял цялостно преструктуриране. Основното желание на това семейство е да увеличи броя на съществуващите стаи и да предложи жилищна площ, достойна за региона. Отговаря за този проект: интериорният дизайнер Ян Фоллен от агенцията WY-TO в Сингапур.

Увеличаването на жилищното пространство при отварянето на дневната на голяма дървена тераса е предизвикателство за тази жилищна къща в Сингапур. В основата на това споразумение е успешната игра за разделяне и разпадане, управлявана от интериорния дизайнер Ян Фоллен от агенцията WY-TO в Сингапур.

Проектът за обновяване накратко

идеята : увеличете броя на стаите, като отворите пространството на дневната на външната среда.

Повърхността : 350 m2.

Мястото : Сингапур.

Продължителността на работата : 5 месеца.

Прочетете също> Направете или променете стаята

Преустройване на пространства за изграждане на 2 допълнителни стаи към съществуващи 4

Семейството имаше къща с четири спални, а след това достатъчно за двойка и трите им деца. Въпреки това, за ежедневния им начин на живот, те се нуждаеха от допълнителни парчета. Първата стая трябваше да бъде подредена за "прислужницата". Много често там, "прислужницата" е смесица между бавачка и френската прислужница. Тази млада жена, която се грижи както за децата, така и за поддръжката на къщата, трябва да е на място, независимо от времето на деня.

Франк Пинкърс

Повече от една стая, това е истинско автономно пространство, което те искаха да създадат. За да направите това, дизайнерът на интериора използва част от обема на кухнята, за да създаде това парче. След това тя е "спряна" в кухнята. Достъпна от входа на къщата, това позволява да се предложи истинска независимост на "прислужницата". В допълнение, това пространство е напълно невидимо от хола.

Франк Пинкърс

Франк Пинкърс

Прочетете също> Проектиране на отворена кухня

Кухнята също е напълно възстановена. Неподправено, за да се отвори в хола и входа, кухнята вече предлага несравним обем и яркост. За разлика от тези мебели от бял ламинат и плота от смола, интериорният дизайнер искаше да запази и подчертае суровата страна на тавана. Височина, която също така позволява да се разшири пространството и да се донесе атмосфера на работилницата в тази съвременна кухня.

Франк Пинкърс

Вътре има спалня и баня. Отворите отвън предлагат "прислужницата" много растителна гледка. Разположена на междинно ниво, тя не е в облаците, тя има главата, а в дърветата. Лична височина, която се превръща в колиба.

В допълнение към това пространство за "прислужницата", двойката също искаше да създаде шеста спалня. Стая за посрещане на семейството или приятелите по време на техните посещения.

Дървена тераса, превърната в истинско жилище на открито

Вижте също> Покрита тераса и навес за тераса

Жилищната площ е напълно отворена и ремонтирана. Излезте от остарелия стил, място в съвременна, щедра и светла атмосфера. Интериорният дизайнер искаше да играе на контраст между белите стени и по-солиден под. Това е полиран бетон, който е избран във всички жилищни зони, с изключение на стаите, в които са предпочитани дървени подове.

Франк Пинкърс

Престоят сега се състои от двоен отворен обем. Няколко стъпки, които я отделят от входа, позволяват да се създаде естествена кръстосана вентилация: от входната врата винаги е отворена, до терасата, монтирана като продължение на дневната. В резултат на това пространството винаги се къпе във въздуха: съществен елемент за тази къща в сърцето на Сингапур.

Франк Пинкърс

Външната зона е разширена и ремонтирана, осигурявайки пространство за съхранение под палубата. Макар и с ширина само един метър, дървената палуба сега се простира на 30 м2. Интериорният дизайнер искаше да развие това пространство като истински престой. Той също така взе под внимание ограниченията на тази тропическа среда. Ето защо върху цялата повърхност е издигната стъклена и дървена пергола. По този начин се дава възможност за подслон по време на силните дъждове в региона. Целта беше наистина да се приспособи архитектурата към климата, да се създаде открита жилищна площ в непрекъснатост на интериорното жилищно пространство. Cleavers също са интегрирани, така че семейството може да се подслони от понякога скучно слънце.

Франк Пинкърс

Франк Пинкърс

Къща построена на половин етаж за създаване на различни жилищни пространства

Прочетете също> Поставете пода на къща

Този обем от 350 м2 е разположен на два етажа. Два етажа, които всъщност са четири полу-етажа. Всъщност, всяко стълбище е нарязано на две, за да обслужва жилищна площ. На всеки половин етаж по принцип има спалня и баня. Трите спални на децата са свързани с баня.

Франк Пинкърс

Франк Пинкърс

Що се отнася до родителската стая, тя е напълно преработена. По тяхно искане интериорният дизайнер проектира истински "мини апартамент". Съхранени по поръчка, бюро, будоар, до банята: всичко е проектирано да предлага пространство само за тях.

Франк Пинкърс

Франк Пинкърс

Франк Пинкърс

Семейството има възможност да се наслади на много голяма площ. Ето защо, освен тези шест стаи, двойката също искаше да създаде пространство, далеч от ежедневния прилив на останалата част от къщата. Ъгъл, където съпругата и съпругът могат да се срещнат помежду си, за да работят в покой.

Франк Пинкърс

Разположено на последния етаж на къщата, това пространство е изцяло посветено на спокойствието. Ето защо, на този етаж, няколко стъпки, оформени като кубчета за съхранение, канете ни да се изкачим до покрива на къщата. По този начин покривът се превръща във втора тераса от 40 м2, с изглед към Сингапур. Семейството може да се възползва от това пространство, за да се отпусне след дълъг ден.

Франк Пинкърс

WY-TO

WY-TO

Видео: Три стаи с кухня, гр. Стара Загора, център (Януари 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send