Дизайн

Мираж архитектура в Тасмания

Pin
Send
Share
Send
Send


Мираж архитектура в Тасмания

Бен Хоскинг

Дизайн на устие, което не разваля околния пейзаж? Това е предизвикателството, пред което са изправени архитектите от стая 11, които трансформират река Тасмания в колоритен мост-мост и модерна сграда.

Последен етап от реализацията на синусоидната инсталация, представена от архитектите от 11-а стая за Парк за изкуства и скулптури Гленорчи (GASP), която има за цел да подчертае устието на река Дервент в Тасмания. Често обществените разходки се изучават, за да „избледнеят” в пейзажа, сякаш монохромният им (дори и монотонността им!) Е гаранция за пълно уважение към природната среда. Тук няма нищо подобно: цвят и материал са върховете на тази грандиозна архитектура, оформена като дъга от кръг, която електрифицира спокойните води на Дервент.

Пешеходна разходка от 3 километра, оградена от два павилиона за наблюдение, която изглежда окачена над водата. Твърдостта на бетонния под е омекотена от бодростта на червените стени от плексиглас на павилионите и от цветовете, които украсяват мостчетата. Няма огромен бюджет за този проект, но силно изразена естетична линия, която играе контрасти: минималните прави линии на сградите за наблюдение отговарят на флуидните извивки на крайбрежната алея. Или архитектурата на самотата и съзерцанието.

идентичност

Клиент: Общински съвет на Гленорчи. Дата на откриване: 2014. Дължина: 3 км. Архитект: Томас Бейли. Екип от архитекти: Меган Байнес, Джеймс Уилсън, Аарон Робъртс, Нейтън Кръмп, Райън Коуторн, Джош Фицджералд. Материали: Дърво, неръждаема стомана, бетон, стъкло и боя. Награди: Тасманийски награди - Градски дизайн, Наградена награда - Награда на Дирк Болт за градски дизайн 2014. Уебсайт: room11.com.au и gasp.org.au

Това е последното допълнение към ликвидационната инсталация на парка за изкуства и скулптури Гленорчи (GASP), създаден от архитектите в стая 11, с цел да покаже устието на река Тасмания в Деруент. Обществените пътеки се стремят да се сливат или "изчезват" в пейзажа, сякаш монохроматичният (да не говорим за монотонен!) Дизайн е най-висшият знак за уважение към природната среда. Въпреки това, този проект не е нищо подобно, и той е начело на тази грандиозна архитектура, която разширява водите на Derwent.

3-километровата пешеходна алея е оградена от два павилиона за обсерватория и изглежда е окачена над водата. Твърдостта на бетонните подове се омекотява от красиви стени на павилион от червен плексиглас, пъстри цветове, украсяващи палубата на крайбрежната алея. Няма нужда от огромен бюджет: силна естетическа концепция, която играе върху контрастите между минималистичните, прави линии на пространствата на обсерваторията и кривите на течността в пешеходната пътека. Това е архитектура както на самота, така и на съзерцание.

идентичност

Клиент: Общински съвет на Гленорчи. Дата на откриване: 2014. Дължина: 3 км. Архитект: Томас Бейли. Дизайнерски екип: Меган Байнес, Джеймс Уилсън, Аарон Робъртс, Матън Кръмп, Райън Коуторн, Джош Фицджералд. Материали: дървен материал, неръждаема стомана, бетон, стъкло и боя. Награди: Тасманийски архитектурни награди - градски дизайн, награди - награда на Дирк Болт за градски дизайн 2014. Уебсайт: room11.com.au и gasp.org.au

Видео: Жизнь в Дубай Марина. Район Dubai Marina Tiger Tower. Обзор бассейна и небоскрёбы в Эмиратах, ОАЭ (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send