Дизайн

Съвременна къща, разположена на склон

Pin
Send
Share
Send
Send


Съвременна къща, разположена на склон

LAP Архитекти

Със своята панорамна гледка към масивния Tournette, тази съвременна къща има какво да завижда! Разположена между Женева и Анси, тя произхожда от сърцето на наклонен терен от 1000 м2, което е особеността на тази нова конструкция. За да отговори на това предизвикателство, собствениците апелираха към архитектите на агенцията LAP Architects, които са преодолели ограниченията на околната среда. Отвън, лонжърът се вписва идеално в пейзажа, а в обширните пространства се отваря към околната природа. Discovery ...

На мястото, което се намира над параклиса, класифициран като исторически паметници, строителството на къщата изисква съгласието на архитектите на сградите на Франция и спазването на местните архитектурни кодове. Фасадите, облицовани с улици, бяха облицовани с вар в сянка, подобна на тази на камъните на параклиса, докато облицовка от лиственица покриваше някои фасади, а за покрива бяха избрани антрацитни плочки. За останалите, съвременните форми на къщата, както и големите му отвори и нейната конфигурация го правят перлата на архитектурното творение. Посещение на тази къща, където се сливат интериор и екстериор.

Прочетете също> Напълно реновирана планинска ферма

Проектът за строеж накратко

идея: изграждане на съвременна ферма, отворена навън, където е добре да се живее, като същевременно се адаптира към ограниченията на местната стръмна среда.

място: в малко селце между Женева и Анси.

площ: 170 м2 жилища на 1000 м2 земя, голяма част от които е наклонена.

работи: 1 година

Съвременна фермерска къща, скрита в растителността

LAP Архитекти

Техническите чертежи помагат да се разбере интеграцията на фермата в склона

LAP Архитекти

Външната среда оформя фермата

Има по-сложни проекти от други ... И заслужава панорамна гледка към планинския пейзаж! Вземете надморска височина и ще се озовете бързо на стръмен и стръмен терен. Това е основното ограничение, с което LAP Architects е трябвало да се сблъскат, за да си представим 170 м2 жилища, които са идеално интегрирани в околната среда. Така че склона, която ръководи архитектите, за да моделират къщата. По този начин всяко ниво взаимодейства директно с външното, което го прави много приятно място за живеене. Разположени на две нива, стаите са с нестандартна конфигурация: Ниво 1 предлага детски стаи и зони за отдих, а второто - спалня и паркинг.

Също така прочетете> 10 архитектурни къщи с големи прозорци

Къщата е родена на стръмен терен

LAP Архитекти

Тънкият покрив с двоен наклон почти се ражда в земята. Пробивът над терасата позволява на светлината да циркулира във вътрешните пространства. Външната дървена облицовка е вдъхновена от старите хамбари, със суров вид и остриета с различна ширина.

Перфектно интегрирана в склона, фермата се радва на панорама. Листовата облицовка отразява хамбарите от миналото

LAP Архитекти

Къщата, с тънък покрив, се ражда на склона

LAP Архитекти

Вътре, отварянето на пейзажа е вездесъщо

Собствениците искаха преди всичко къща, отворена към спиращия дъха пейзаж. За това се мислеше с щедри обеми, като тази двойна височина в хола. Пространствата общуват помежду си, правейки обменът по-лесен за ползване, запазвайки личния живот на всеки. По този начин къщата се състои от много празнина, в една трезва и изискана атмосфера, като пейзажът е основната украса. Тя прониква в интериора благодарение на големите и многобройни отвори: врати, прозорци, направени по мярка, които дават достъп до градината, където и да сте в къщата. Прозорците, разположени достатъчно ниско, позволяват на очите да бягат отвън. Ако дневната светлина нахлува в пространството, след като вечер пада, прожекторите поемат. Вместо да избират монументално окачване, което би увеличило впечатлението за обем, изборът падна върху тези светли петна Delta, чиято регулируема интензивност може да променя атмосферата на къщата.

Също така прочетете> 12 интериора с прекрасна гледка

Холът се радва на красива светлина благодарение на многобройните отвори отвън

LAP Архитекти

При стъклените врати преминаването между вътрешността и външността става очевидно

LAP Архитекти

Над част от хола се разгръща голям офис. Перфорираният под, покрит със стъклена плоча, позволява на различните пространства да общуват, без да удрят двойната височина под тавана, докато светлината циркулира. Със своята голяма дървена табла, изработена по поръчка, която гледа към изгледа, офисът става място на вдъхновение, благоприятно за работа. Друга стъклена плоча служи като парапет, като същевременно улеснява преминаването на светлина. На същото ниво архитектите, които отговарят за проекта, са си представяли за собствениците едно кокосово пространство под наклона, този път без прозорец, за да го направят място почти вечно и изобретателно, независимо от климатичните условия.

Също така прочетете> 10 мецанини, за да получите височина

На горното ниво офисът се радва на гледка отвън. Перфорираният под, покрит със стъклена плоча, позволява на светлината да циркулира

LAP Архитекти

С тези големи отвори се радваме на невероятна гледка от фотьойла

LAP Архитекти

Трезвост и шивач направиха това място място, където животът е добър

За да се създаде здравословна среда, се избират материали като паркет или бои заради техните екологични свойства. Видовете дърво, дъб, смърч и лиственица, омъжени за светлите бели стени, оставят достатъчно място за външния вид. Трезвите и чисти линии допринасят за това впечатление за обем. В дневната от 35 м2, отворената кухня отговаря на тази нужда от комуникация между помещенията. Малък по размер, направен изцяло за измерване. Ако големият брой прозорци прави пространството приятно, то носи и своя дял от ограничения. Така че кухнята страна, трудно да се създаде високо съхранение. Те са намерили своето място на малка линейна. Друг съвет: изборът на прибиращ се капак, който позволява да не се прекъсва плъзгащата се линия на очите отвън.

Прочетете също> Преди / след: шик дизайн за престой с отворена кухня

В светлата всекидневна всичко е направено по мярка

LAP Архитекти

Стъпалата по поръчка увеличават пространството за съхранение благодарение на ажурните и затворени кутии. Пазачът в бял метал, с минималните си линии, облекчава цялото. Позволява по-добра четливост между всяко пространство.

Стълбището, водещо до горното ниво, е направено по мярка, с вграденото дървено складово помещение и белия метален парапет

LAP Архитекти

Пазачът в бял метал облекчава гледката и създава интересна графична игра

LAP Архитекти

Видео: 1150 УПИ със запазена стара каменна селска къща в с. Горна Василица само за 8,500 евро (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send