Къщи за мечти

3 години работа за повторно въвеждане на тази област в сърцето на природата

Pin
Send
Share
Send
Send


.

Бенджамин Годинио

Намираме се в провинцията Вар, където цикадите пеят под пламтящо слънце. Лозето, състоящо се от имение, плевня, басейн и големи зелени площи, е реновирано от архитектите Бенджамин Годиня и Саша Гутнова. Три години работа за резултат, който дава ваканционни желания.

Три години е времето, което е отнело обновяването на това лозе, разположено във Вар. Benjamin Godiniaux и Sacha Goutnova, архитектите на агенцията Goodnova Godiniaux са вложили много любов в този проект: имението се нуждаеше само от няколко промени, като по-голямата част от работата е най-вече в обора, който е напълно трансформиран и разширен, и зелени площи, където са засадени средиземноморски и тропически растения. Посещение в снимки на това райско пространство, в което романтиката и семейството са лозунги.

Проектът за обновяване на имота

Идеята: адаптирайте имота за двойка и нейните 5 деца, които постоянно получават света. Обновяване на имението чрез пребоядисване на фасадата, украса на тавана за създаване на общежитие за деца, създаване на навес от едната страна и покрита тераса от другата страна на къщата. Развивайте зелени площи с растения, създавайте поток и превръщайте басейна в органичен басейн. Превърнете плевнята в жилище и създайте разширение. Останете в хармония с провинцията, не нарушавайте мястото и предлагайте много приятни пространства, за да получите семейството и приятелите по най-добрия начин.

площ: 150 м2 за плевнята и 200 м2 за имението.

Ситуация: лозе, разположено в провинцията Вар.

Продължителност на работата: 3 години. 1 година на обучение, 1 година за обновяване на плевнята и имението, 1 година за оформлението на външната част.

Имението, центърът на лозето

Бенджамин Годинио

Въпреки че Бенджамин Годинио и Сача Гутнова не са направили съществени промени в майсторската къща, бяха направени някои промени. Отпред и капаци са пребоядисани, за да останат в един много южен дух. Архитектите добавиха навес отляво и покрита тераса вдясно, за да могат собствениците да се насладят на сладостта на Вар времето. Тази тераса е и връзката между двете къщи и предлага по-голяма съпричастност. За интериора архитектите почти не са ангажирани.

Бенджамин Годинио

Външният двор е претърпял радикална промяна. Първоначално изоставени, Бенджамин Годинио и Сача Гутнова решиха да анимират съда, оставайки в цветовете на мястото. Използвайте циментови правоъгълници, за да добавите графичен допир към комплекта, но и за да направите пространството чисто. Архитектите са вдъхновени от селските площади в Прованс, като са монтирали фонтан в средата на двора. Намерен в бълха пазар, този фонтан изглежда е бил част от рамката завинаги. Добавена е и растителност.

Бенджамин Годинио

От другата страна на имението се открива гледка към лозята. За да могат собствениците и техните гости да се насладят на декора, архитектите са създали няколко тераси, за да се отпуснат и да обядват навън.

Плевня, най-важната строителна площадка на лозето

Бенджамин Годинио

Бенджамин Годинио, Сача Гутнова и работниците само запазиха стените, за да създадат истинска къща. Амбарът беше изоставен от старите собственици. Всичко трябваше да се направи: прозорци, отвори, разширение и разбира се интериор. Потокът е създаден от нулата, предлага свежест и много буколичен аспект.

Бенджамин Годинио

Изведнъж лозето е по-малко райски ... Отне три години, за да стигнем до този невероятен резултат.

Кухнята на плевнята, квадратни провансалски цветове

Бенджамин Годинио

Според архитектите "този проект е истинско упражнение за скромност". Защо? Защото Бенджамин Годиня и Саша Гуутнова са оставили много място и свобода на собствениците, така че да вземат места. За кухнята, архитектите все още успяват да ги убедят да интегрират многоцветни плочки и по-съвременни щрихи. По този начин ние намираме Carocim плочки с истински провансалски стил, който дава определен характер на кухнята, и напомня на цветовете на външната. Модулният полилей на Bloom носи съвременен облик на стаята, а стол Tolix предлага малък индустриален дух.

Бенджамин Годинио

Архитектите искаха да създадат големи отвори, за да пуснат светлината. Кухнята е много светла и близка до външната. Архитектите са проектирали кухня от масивна дървесина. Дървесината предлага много селска страна и провинция. Бенджамин Годиниу и Сача Гутнова не виждаха да поставят кухня от неръждаема стомана, която да не се съгласи с къщата и вселената на имението. За да придадат малко вкуса на кухнята, всички бутони на чекмеджетата са от различен стил.

Духови празници за престоя на плевнята на лозето

Бенджамин Годинио

Този престой диша празниците! Отворите на плевнята донасят истински плюс по отношение на яркостта. Освен това мебелите от ратан предлагат много южен и селски дух. Архитектите инсталирали италиански мебели от Flexform, които придават градински мебели. За пода има избелен дъбов паркет, който осигурява топъл вид.

Бенджамин Годинио

Дневната също служи като трапезария, дървената маса е винаги в този дух на градински мебели и почивки. Той идва от мебелите на собственика. За дизайнерските щрихи забелязваме, че архитектите са имали огледало, монтирано от дизайнера Паола Навоне.

Коридорът на плевнята вдъхновява архитектите

Бенджамин Годинио

Бенджамин Годинио и Сача Гутнова решиха да се забавляват в коридора. Те си възвърнаха дизайнерското осветление от собствениците. На стената е поставен съвременен тапет Коул и син, който все още остава в естествен дух. Парапетът е много оригинален, архитектите търсят нещо, което да предпази децата от стълбите, но не искат тежка метална парапети. Така те открили идеята за засаждане на бамбукови стъбла в провансалските вази.

Изисканата баня на плевнята

Бенджамин Годинио

Стените на банята привличат окото. Това е фаянс Marcel Wanders. Той предлага цвят на банята и предлага изискан допир. Скандинавски допир с дървения плот и квадратния мивка на Duravit.

Плувният басейн на лозето се превръща в органичен басейн

Бенджамин Годинио

Слънцето се бие силно във Вар, нищо не обича да се потапя в басейна, за да се охлади. Тази зона не би била същата без басейн. Архитектите решават да превърнат съществуващия басейн в органичен басейн, филтриран от басейн с водни растения.

Бенджамин Годинио

Поток, създаден от архиса, се излива в водоема. Всички тези малки кътчета с вода носят много свежест и придават чар на полето. Няма нужда да се казва, ние наистина сме в небесна среда.

За контакти: Goodnova Godiniaux: 09.80.77.33.69

>> Намерете Саша Гутнова и Бенджамин Годинио на Côté Maison Projets

Видео: НЕВИДИМИЯТ СВЯТ (Януари 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send