Къщи за мечти

Старата фабрика се превърна в апартамент за сън

Pin
Send
Share
Send
Send


Холът се къпеше в светлина благодарение на оригиналните сводести прозорци

Том Фъргюсън

За своя клиент, който искал да съживи 300 м2, разположен в бивша фабрика за чай в Австралия, архитектът Жозефин Хърли проектирал апартамент в съответствие с историята на сградата. Подредба, декорация, всичко се смята, че запазва индустриалните останки от миналото и предлага комфортни и функционални жилищни пространства. Обиколка на този реновиран апартамент с минималистичен дух.

През април 2015 г. собственикът инвестира последния етаж на бившата фабрика за чай от 20-те години на миналия век, разположен в Сидни. На покрива бившият офис на охранителната фабрика се превръща в къща за гости, а долното ниво се превръща в частна резиденция, където интериорният дизайн улеснява ежедневния живот с тези функционални модули. Минималистичен стил, дървени подови настилки, палитра от топли тонове, декорацията е изложена без показване, за да даде път на индустриалното минало на местата. Charm и характер с, като бонус, спираща дъха гледка!

Проектът за обновяване накратко

идея : трансформира последните два етажа на старата фабрика, една в частна резиденция, другата в къща за гости със сауна и частен двор. Всички, запазвайки историческите останки на мястото.

място : предградие на Surry Hills, Сидни.

повърхност : 300 m2.

Продължителност на работата : 11 месеца.

Прочетете също> Архитектурен дизайн: най-красивите проекти в картини

Фасадата на бившата фабрика за чай Edwards & Co в Сидни, датираща от 20-те години

Том Фъргюсън

Разположена на покрива на старата фабрика, новата къща за гости се радва на идеална гледка

Том Фъргюсън

Зоната за релаксация със сауна, в съседство с къщата за гости на покрива

Том Фъргюсън

Проект за обновяване на съществуващата сграда

Собственикът трябваше да запази историята на мястото и средата. Проектът е поверен на архитектурната фирма Josephine Hurley Architecture, чиято работа е с уважение към околната среда и времето, и е изградена чрез взаимоотношения с клиента. От първото посещение собственикът и архитектът могат да почувстват силния потенциал на мястото: сводести прозорци, красиви обеми и индустриален характер на тухлата; въпреки че беше трудно да се види гледката от последния етаж на старата фабрика! Тези елементи, натоварени с история, бяха запазени и поставени в красота. Така, подчертани от бели рамки на прозорците, тухлените арки сега оставят светлина в съвременната всекидневна.

Прочетете също> Индустриален стил: най-добрите идеи за декориране

Холът се къпеше в светлина благодарение на оригиналните сводести прозорци

Том Фъргюсън

Други следи от времето, запазени от архитекта: белезите на старите канали, задвижвани от зидария, които днес служат като украса на главата на леглото.

Предполагаме, че старите канали се сгушиха в зиданата стена на сегашната стая

Том Фъргюсън

Дизайн, който празнува индустриалния стил в този обновен апартамент

За да остане в съответствие с оригиналната концепция, архитектът Жозефин Хърли си представяше, че създава мрежа от медни тръби за декорацията на дневната и кухнята-трапезарията. Като ехо на старите канали, но също и по отношение на хоризонта на Сидни, тази светлинна мрежа минава през стените и създава обща нишка в пространството.

Прочетете също> Индустриалният стил ли ви съблазнява?

Мрежата от медни тръби облича стените на тази светла всекидневна

Том Фъргюсън

Медната мрежа се простира в кухнята и трапезарията и осветява масата за хранене

Том Фъргюсън

Друг кимване, този път на покрива, където архитектът Жозефин Хърли проектира минималистичен меден душ, видим от частния двор.

Напомняне за индустриалната същност на мястото с този външен мед

Том Фъргюсън

Прочетете също> Душ: всички наши идеи и решения

Функционално и удобно пространство

Винаги ръководен от желанията на собственика, архитектът е въобразил набор от прости инсталации, които позволяват както да се запази наследствената тъкан, така и функционалното пространство.. Избрани за тяхната ниска цена и издръжливост, белите модули по поръчка са намерили своето място. Те крият предмети като телевизия или пране, за да се намали бъркотията в пространството и да се осигури повече комфорт в ежедневието. В спалнята те дори имат малка баня, а кухненските елементи леко избледняват зад вратите си, боядисани в топло сиво или матирано бяло.

В библиотеката има и телевизионен шкаф, който може да изчезне зад сивите плъзгащи се врати

Том Фъргюсън

Белите плъзгащи се врати се вписват идеално в декора. Те поставят на заден план техническите елементи за по-добро дишане на пространството

Том Фъргюсън

В един от модулите откриваме умно малко пространство за баня, десетократно с вградените в вратите огледала

Том Фъргюсън

За да прочетете също> Малка баня, която има всичко чудесно

Разпределение на апартамента, проектирано с ограничения на пространството

Като се има предвид предишната индустриална функция на сградата, тя имаше много малко канали. Желаейки да запазят съществуващата бетонна конструкция на пода, архитектът укрепи и манипулира така, че да могат да се монтират всички технически елементи. Повърхността беше покрита с австралийски кестенов под, чиято несъвършена природа съблазни собственика на мястото. Следите от историята в този материал отразяват историческото минало на мястото и придават характер на пространството.

Очарованието на дървото оперира и на тази стена, с бонуса за велосипедни стелажи

Том Фъргюсън

Страстта на собственика на мястото за музиката принуди архитекта Жозефин Хърли да си представи гениална акустична система. Изолиращ шум, подът запазва спокойствието на всички в сградата.

Собственикът може да се отдаде на изкуството си в спокойствие благодарение на акустичната система на пода

Том Фъргюсън

Като се има предвид ориентацията на старата фабрика за чай, сегашната кухня се намира в централната част, получавайки най-малко светлина. За да преодолее това ограничение, Жозефин Хърли играеше върху използването на стени и бели дърводелски изделия и огледала. Резултат: светлината циркулира и се отразява в пространството.

Непорочното бяло и огледало улавят светлината в тази кухня-трапезария

Том Фъргюсън

Отразяващото покритие на този кухненски блок, както и белите стени увеличават яркостта в пространството

Том Фъргюсън

Обновяването на този изключителен имот в Сидни е изпълнил и двете страни: собственикът е пълен в тази функционална и топла жилищна площ, която е запазила следите от своето минало; Архитектът се радва, че е възродил това историческо място, като му е дал уюта на модерността.

Открийте всички постижения на архитекта Жозефин Хърли

Видео: Prince Korean leader Kim - Leonid Mlechin (Ноември 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send